Tyrs warrior soap – Naturlig såpe med tyttebær

kr87

(1 omtale)
Med sin blodrøde farge er tyttebærsåpen vår selvfølgelig oppkalt etter krigsguden Tyr eller Ty, han som rår over hvem som skal vinne i strid.

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Med sin blodrøde farge er tyttebærsåpen vår selvfølgelig oppkalt etter krigsguden Tyr eller Ty, han som rår over hvem som skal vinne i strid. Han er også gud for ære og for rettferdighet. Tyrs Warrior Soap har en lett skrubbeffekt og en frisk og god duft.

Dette er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser. 

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

Tyttebær er en liten eviggrønn plante med læraktige blad og røde bær. Det latinske navnet kan oversettes til ”vin fra berget”, så kanskje vi kan kalle tyttebær for fjelldruen?
Tyttebær har vært i bruk flere tusener av år tilbake i Norden, i Danmark er det gjort gravfunn med 3000 år gammel tyttebærvin.

Tyttebæra er en gammel legeplante. Frukten inneholder organiske syrer som benso- og salisylsyre, vitamin C, vitamin A, B vitaminer (B1, B2, B3) og kalium, kalsium, magnesium og fosfor. På toppen av dette inneholder det lille bæret også godt med fytokjemikalier som antas å virke godt mot blant annet urinveisinfeksjoner. Så godt ord har tyttebæret på seg at det korsformete partiet i toppen av bærene som egentlig er rester av blomsterdekket, har blitt sammenlikna med Kristi kors.

Varm tyttebærsaft skal være godt mot halsonde, hoste og forkjølelse. Salisylsyren som er i bærene lindrer og virker febernedsettende.
Rundt om i Norden hadde folk stående bøtter med tyttebær i vann for vinteren. Alle medlemmer av husstanden tok et par skjeer daglig for å holde seg frisk. Tyttebærsafta skulle også virke mot meslinger, nyresykdommer, skjørbuk og som avførings- og styrkemiddel.
En neve rå tyttebær om kvelden fikk deg til å sove godt.

Resten av planten ble også brukt i folkemedisinen. Bladene inneholder garvestoff, slik at te og avkok herfra ble brukt mot forkjølelse, feber, gikt, reumatisme, diare og urinveisbetennelser.
Tyttebærblomstene ble tørket og brukt som te mot astma.

Foruten å være gud for krig, ære og rettferdighet, har Tyr også gitt ord til ukedagen tirsdag, som på norrønt ble kalt tysdagr.

Innholdsfortegnelse:
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, VACCINIUM VITIS-IDAEA FRUIT, LITSEA CUBEBA FRUIT OIL, CITRUS LIMON PEEL OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LIMONENE, CITRAL, GERANIOL, LINALOOL, CITRONELLOL, CI 77491

1 omtale for Tyrs warrior soap – Naturlig såpe med tyttebær

 1. Stefan Ståhlgrip

  Underbar tvål. Luktar gott som fasen!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Tyttebær fra Vesterålen
 • Eterisk olje av sitron
 • Eterisk olje av May Chang
 • Fargepigment
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler