Thors battle soap – naturlig såpe med einebær

kr87

(6 omtaler)
I Norge har einer og einebær vært et universalmiddel mot sykdommer. Ingen annen plante har hatt en så allsidig og utstrakt medisinsk bruk i vårt land.

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Vi er midlertidig tomme for etiketter til denne såpen. Ved bestilling sendes den derfor uten etikett.

Thors battle soap er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser. 

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

Hva er viktigst etter en hard kamp der du kanskje har pådratt deg rifter, sår eller mer alvorlige skader? Kroppen din må selvfølgelig leges for å komme tilbake og kjempe nye harde kamper. I så måte er det viktig å være ren og bakteriefri for å unngå infeksjoner og komme seg raskest mulig. I dag er nok ikke hverdagen like risikofylt som i vikingtiden, men å bruke en god såpe vil alltid være en fordel.

Einebærsåpen til Norse Viking Soap er blant annet basert på einelåg, et avkok av einekvister med bær på. Einelåg har antiseptiske egenskaper, og har vært brukt i norrøn folkemedisin i tusener av år.
Bruken er svært gammel, og einer er myteomspunnet. Det trekantete merket i spissen av hver bærkongle ble sett på som tordenguden Tors hammer-merke, og røyken fra einer og einebær skulle beskytte mot onde ånder og onde makter.

Einer (Juniperus communis) er ett av de fire viltvoksende bartrærne vi har i Norge, og er vanlig og velkjent over hele landet. Den er vintergrønn og har god lukt. Einebærene, som botanisk sett er kongler med tre sammenvokste kongleskjell, bruker to år på å modnes. Første året er de lysegrønne, året etter blir de svarte som modne.
I Norge har einer nærmest vært et universalmiddel for sykdommer hos både folk og fe. Ingen annen plante har hatt en så allsidig og utstrakt medisinsk bruk i vårt land.
Både bærkonglene og baret inneholder eterisk olje. I tillegg inneholder einer flavonglykosider, garvestoff, harpiks, organiske syrer, sukker og C-vitamin.

Fram til 1963 ble både bærkongler, eterisk olje og tjære av einer omsatt som legemidler i Norge. Noen av stoffene i oljen virker antiseptisk og kan forklare den omfattende bruken av einer som desinfiserende middel.

Avkok av einebar (einelåg) har vært brukt til rengjøring og vask, og uttrekk var viktig middel i alskens sårmidler og remedier mot gikt og andre plager. Innvortes ble det bl.a. også benyttet som middel mot blærekatarr og andre urinveisplager.

Den eteriske oljen har også vært brukt utvortes for lindring av reumatisme og muskelsmerter.
Einelågen ble også brukt til hårvask, både for å få god lukt i håret, styrke det og hindre håravfall, og til vask mot eksem og utslett.

Andre bruksområder: Einelåg ble brukt til vask av melkekar og andre oppbevaringskar for mat og som røkelse til luftrensing av værelser og konservering av kjøtt og fisk.
Så sent som på slutten av 1800-tallet ble rommene på St. Jørgens hospital for spedalske i Bergen røkt ut med einer, og det ble røkt med einer og strødd einer på gulvene ved død og begravelser.

Tidligere ble einebær ofte lagt på sprit til hjemmebruk, og folk hadde einebærdram stående som husråd mot forkjølelse, magesmerter og andre plager.

Et særnorsk produkt er treak, en lakris kokt på einebær, vann, fløte og sukker. Dette ble brukt både som medisin og godteri.
Einer har vært mye brukt som brensel, ikke minst i kyststrøkene og på setrene i fjellet. Noen steder var det tradisjon å fyre med einer i peisen på julaften.
På Vestlandet ble einer også brukt som juletre. Videre ble einer brukt som liggeunderlag for geiter og sauer, og som tilskudd til fôret.

Eineveden er seig, fast og holdbar, og einer ble ofte regnet som det beste trevirket til både kjepper, kløver, trekar, gjerder og staur. Rivetinder, selepinner, trenagler og knapper ble også spikket av einer. Tynne grener ble brukt til bånd på tønner og trebøtter og, ikke minst, til buer, gryteskrubber og sopelimer.
Den seige basten i stammen har vært brukt til remmer, tauverk og flettverk av mange slag. Trevirke av einer var faktisk handelsvare like fram mot vår tid, især på Vestlandet.
Det har også vært vanlig å strø einer på gulvene, især på nyskurte gulv til helger og fester, for å få frisk, ren inneluft. Fortsatt bruker noen einer som strøplante på gulvene.

Innholdsfortegnelse for einebærsåpe etter EU-reglene: OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, JUNIPERUS COMMUNIS BRANCH/FRUIT/LEAF EXTRACT, LIMONENE, CI 77288

6 omtaler for Thors battle soap – naturlig såpe med einebær

 1. Gaute Gjerløw Remen

  Jeg har to såper fra Norse Viking Soap og de er i bruk daglig (Eir og Thors). Kjempegode såper med høy fuktighet og god lukt. Anbefales😁

 2. Tommy Bergquist

  Meget fornøyd med såpen. God lukt og god følelse etter bruk. Stort pluss at det er brukt naturlige produkter. Den er også meget drøy så prisen er helt innenfor. Gleder meg til å prøve andre varianter

 3. Marius Grønås L

  Eg e strålande fornøyd. Mild i lukt, passe bra med samboer som e luktsensitiv, og skånsom mot hud, sår og skjegg. Eg har testa dinna såpo i ein periode itte eg har hatt ein arbeidsulykka, kappa av litt av fingeren min, å såpo e mildare å meir skånsom for sårene/såret på fingeren min! Anbefale dinna på da sterkaste te bruk på skjegg å sår/sart hud.

 4. Bent Are

  Veldig bra og naturlig såpe med en naturlig behagelig lukt og følelse. Etter jevnlig bruk så har den redusert tørr hud og flass i ansiktet bak sjegg vesentlig og huden føles mykere og friskere. Anbefales..

 5. Tord Dreyer

  Fin innpakking på såpen og god lukt 😀
  Kun testet på hendene til nå, men merker huden er mye bedre og langt mindre tørr.
  Anbefales om du har tørr hud. Kommer nok til å bytte ut sjampoen også 😀

 6. Anonym (bekreftet eier)

  Digg såpe, litt dyrt.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Einelåg kokt på einer fra Vesterålen
 • Eterisk olje av einebær
 • Eterisk olje av rosmarin
 • Fargepigment
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler