Loke`s trickster soap – naturlig såpe med krøkebær

kr87

(1 omtale)
Vår krøkebærsåpe har en oppfriskende lukt, og kan fort bli en av dine favoritter.

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Krøkebærsåpen vår er oppkalt etter Loke, som var kjent som en skikkelig luring. Den har en oppfriskende lukt, og vil fort bli en av dine favoritter! Krøkebær en en av de skattene vi ofte ser i skogen men går rett forbi. Bæra er imidlertid proppfulle av organiske syrer og antioksidanter.

Krøkebærsåpa er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser.

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

De blanke, svarte krøkebæra inneholder mye saft og var et viktig næringsmiddel i eldre tider. På Færøyene er det godt med krekling, og her vokste kong Sverre opp. I 1186 oppfordret han de tyske handelsmenn i Bergen til å legge vin på krekling, som erstatning for den importerte vinen. Seinere søkte norske prester Paven om å få bruke bærvin av krekling som altervin fordi druevin var for dyrt. Søknaden ble avslått.

Eskimoene på Grønland samlet vinterforråd av bærene som ble frosset sammen med planter som fjellsyre og kvann. Bærsaften egner seg godt til saft, vin og gele. Her i Nord-Norge er bærene større og finere enn lengre sør i landet.
Bærene plukkes normalt om høsten, men siden de til en viss grad er selvkonserverende kan de også plukkes under snøsmeltingen på våren. Den gode holdbarheten skyldes det høye innholdet av organiske syrer og antioksidanter i bærene, som hemmer vekst av bakterier og sopp.

Folkemedisin: Rå saft skal hjelpe mot snøblindhet, og har også ord på seg for å være vanndrivende . Saften har også vært brukt som avføringsmiddel, mot kolikk og mot diverse luftveislidelser som forkjølelse, heshet, hoste, bronkitt og slimdannelse.
På samme måte som blåbær inneholder krekling store mengder flavonoider, som er antioksidanter som virker styrkende på kapillærårene og holder blodårer rene.

I tidligere tider ble det også laget kreklingtreak. Man fikk saften ut av bærene, tilsatte litt sukker og kokte saften til den ble tykk. Denne treaken skulle være god på smak og ble brukt som slikkeri.

Loke var sønn av en jotne og en æs. Sammen med jotnekvinnen Angerboda er han far til de største monstrene som finnes i norrøn mytologi: Midgarsormen, Fenrisulven og Hel (herskerinne over de døde). Loke er en ”shapeshifter” og er også mor til Odins hest Sleipner som han fikk med hingsten Svadilfare. I begynnelsen er han gudenes fortrolige medhjelper mot de destruktive jotnekreftene og redder dem fra adskillige kriser. Etterhvert utvikler han seg til gudenes motstander.

Innholdsfortegnelse:
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, EMPETRUM NIGRUM FRUIT, MENTHA VIRIDIS LEAF OIL, CANANGA ODORATA FLOWER OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LIMONENE, LINALOOL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, FARNESOL, CI 77491, CI 77007

1 omtale for Loke`s trickster soap – naturlig såpe med krøkebær

 1. Iona

  Amazing såpe! Kjøpte denne hovedsakelig til ansikt da jeg sliter med tør og sensitiv hud der og er strålende fornøyd! Mykere hud enn noen sinne, og lukten gir spa følelse☺️

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Krøkebær fra Vesterålen
 • Eterisk olje av grønnmynte
 • Eterisk olje av Ylang Ylang
 • Fargepigment
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler