Freya`s bliss – Naturlig såpe med multebær

kr87

(2 omtaler)
Multesåpen vår er oppkalt etter Frøya, kjent som erotikkens, fruktbarhetens og kjærlighetens gudinne. Hva passer vel bedre til den frodige multesåpen?

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Multesåpen vår er oppkalt etter Frøya, kjent som erotikkens, fruktbarhetens og kjærlighetens gudinne. Hva passer vel bedre til den flotte multesåpen?

Dette er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser.

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

Multer – rubus chamaemorus, er også kalt viddas gull, og har i vårt land fra gammel tid vært betraktet som den gjeveste av alle ville bær. Selv om planten har en enorm utbredelse rundt hele Nordkalotten, er det stort sett bare i Skandinavia den setter frukt.

Ny forsking har vist at multer inneholder rikelig med planteantioksidanter som beskytter mot både kreft og hjertekarsykdommer, slike antioksidanter kan også være viktige for å redusere aldringsprosesser i kroppen. Multer inneholder 3-4 ganger så mye c-vitamin som appelsin, og mye benzosyre som gjør dem nærmest selvkonserverende.

Bærene har god effekt ved mage-tarm-infeksjoner og ble i gamle dager også brukt mot betennelser og infeksjoner i sår. Samene brukte omslag av multer på sår som ikke ville gro. De har innen folkemedisinen vært et kjent middel mot skjørbuk, og sjøfolk hadde med seg tønnevis av multer på lengre seilaser. I arabiske skrifter står det at norske sjøfolk som var innom Sicilia, førte tønner med multer med seg på skipene sine.

Avkok av røttene ble brukt for behandling av hoste, feber og tuberkolose (tæring).

Multesåpen anbefales spesielt til dem som har tørr hud, og bør prøves av dem som er plaget med psoriasis og eksem.

Frøya var sentral i den norrøne mytologien. Mange nordiske stedsnavn kan knyttes til Frøya og vitner om hennes popularitet. Ved overgangen til kristendommen var kirkens folk spesielt misfornøyd med den sensuelle og fruktbare Frøya, og de gikk aktivt inn for å stanse tilbedelsen rundt henne.

Innholdsfortegnelse for multesåpe:
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, RUBUS CHAMAEMORUS FRUIT, CITRUS BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED, CITRUS LIMON PEEL OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CAPSICUM ANNUUM FRUIT POWDER, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL

2 omtaler for Freya`s bliss – Naturlig såpe med multebær

 1. Elena

  Såpa er fantastisk mild og god mot huden, og dufter dessuten veldig godt. Jeg har slitt en del med tørr hud, men har ikke hatt noen problemer med det etter jeg begynte med denne såpa. Anbefales på det sterkeste!

 2. Rune Ditlefsen (bekreftet eier)

  Nå har jeg brukt opp min første multesåpe og heldigvis kjøpte jeg flere. Deres såper er fantastiske og det er min opplevelse etter å ha kjøpt flere typer.
  Det spesielle med denne multesåpen var at multestein er i såpen. Det er med å skape en naturlig følelse av produktet. Er veldig skånsom og huden føles myk og er glatt.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Multebær fra Vesterålen
 • Eterisk olje av sitron
 • Eterisk olje av bergamott
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler