Eirs healing hands – naturlig såpe med kvann

kr87

(5 omtaler)
Kvannsåpen vår er oppkalt etter Eir, kjent som gudinne for legekunsten. Det er ingen tilfeldighet, for listen over de helsebringende egenskapene til kvann er mildest sagt utrolige.

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Vi er midlertidig tomme for etiketter til denne såpen. Ved bestilling sendes den derfor uten etikett.

Kvannsåpen vår er oppkalt etter Eir, kjent som gudinne for legekunsten. Det er ingen tilfeldighet, for listen over de helsebringende egenskapene til kvann er mildest sagt utrolige.

Dette er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser.

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

Kvann – angelica archaengelica, er også kalt engleurt, kvanngras, kvannjoll og joll.

Dyrk kvann ved ditt hus og den beskytter mot sykdom. Ta en kvannstilk med i badet så fjernes de forbannelser som måtte være kastet på deg. På Olav Trygvassons tid ble den solgt på torvene i de store norske byene. Det botaniske navnet betyr erkeengelens plante, og dette har trolig utspring i legenden som forteller at engelen Gabriel i en drøm fortalte en munk at kvann kunne kurere pest.

Kvann er vår eldste kulturplante og blir omtalt i sagaene og i eldre lovverk. Vi vet at kvann var vanlig handelsvare i vikingtiden (800-1000 f.kr), også som eksportartikkel. Ifølge sagaene var planten på Island beskyttet ved lov før 1000-tallet, og i Norge fantes det egne kvannehager hvor plantene ble dyrket. Tidlig i middelalderen var planten i bruk over hele Europa, og den var så ettertraktet at den etter hvert ble utryddet i deler av Norge. I perioder ble bøndene lovpålagt å dyrke kvann, og i Gulatingsloven angis alvorlige represalier for den som stjal kvann fra andres hager, dette kunne til og med ende med dødsstraff.

Kvann er en bittersøt og aromatisk urt. Den er angitt å ha følgende egenskaper: Appetittvekkende, magesaftstimulerende, magestyrkende, slimløsende, hostelindrende, krampeløsende, varmende, nervestyrkende, urindrivende, svettedrivende, febersenkende, blodrensende, desinfiserende, antibakteriell og sopphemmende.

Kvann har blitt brukt medisinsk ved liten appetitt og dårlig fordøyelse, anoreksi, innvollsorm, forkjølelse, luft i magen, kolikk, hoste, bronkitt, slim, betennelser, blærekatarr, skjørbuk, dårlig blodomløp, Buergers sykdom, pest, kolera, dysenteri, reumatisme, reisesyke og blodmangel.

Hele planten er spiselig, og dessuten spesielt næringsrik, smakfull og aromatisk. Det er med god grunn at kvann også ble sett på som en kjærkommen matplante, når den kom tidlig om våren, og ga folk håp og næring etter en lang vinter med dårlig kost. Den ble da også benyttet til alt fra suppe og salater til brennevinskrydder. Av våre viltvoksende planter er kvannen den som har lengst tradisjon som matplante i de nordligste delene av landet.

NB: Når man høster kvann, må man være helt sikker på at man finner rett art. Det finnes nemlig mange arter i skjermplantefamilien som ligner på kvann, og noen av disse er svært giftige. Sløke er den planten som oftest forveksles.

Innholdsfortegnelse for kvannsåpe:
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, EUCALYPTUS SPECIES LEAF OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ANGELICA ARCHANGELICA LEAF EXTRACT, LIMONENE, CITRAL, CI 77288

5 omtaler for Eirs healing hands – naturlig såpe med kvann

 1. Stian Holkesvik

  Har brukt denne et par uker nå og er ikke annet å si en at det er ekstremt god såpe. Lukter godt og føles digg. Man føler seg virkelig ren etter bruk med denne.
  For best utnyttelse av såpa så anbefales vaskeklut.

 2. Kjell Otto Vikse

  Har testet såpa en tid nå, og må få skryte av den. Hår og skjegg har aldri vært så mykt. Har også brukt den som dusjsåpe på kroppen, og da med en veldig fordel som er at kroppen ikke trenger å smøres med fuktighetskrem etter dusjen. Veldig fornøyd med den.

 3. Odd-Andreas Lundbekk indstø

  Har brukt denne nu ei god stund, jeg skruer my bil og båt fantastisk til ordentlige skjettne næva. tar olje og skit uten at man blir ut tørka på nævan som man blir med industri handsåper. kjæmpe flott såpe tell arbeid og tell værdag.

 4. Rikke Lindberg

  Fantastisk såpe!
  Lukter kjempe godt, tørker ikke ut huden og prododuseres i Vesterålen, hva mer kan man be om!
  Kan trygt si at det ikke blir kjøpet «butikk såpe» igjen.

 5. Anonym (bekreftet eier)

  Digg såpe, litt dyrt.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Kvann fra Vesterålen
 • Groblad
 • Eterisk olje av furunål
 • Eterisk olje av rosmarin
 • Grønt fargepigment
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler