Balder`s blue eyes – Naturlig såpe med blåbær

kr87

(2 omtaler)
Balder må jo bare gi navn til blåbærsåpen som er mild og god og lett å like. Såpen inneholder peppermynte som virker rensende for huden, og er et godt valg for dem med problemhud.

Bruksområde:

 • Hender
 • Ansikt
 • Kropp

Beskrivelse

Balder, den milde og gode guden må jo bare gi navn til blåbærsåpen som er like mild, god og lett å like. Såpen inneholder peppermynte som virker rensende for huden, og er et godt valg for dem med problemhud.

Dette er en naturlig såpe av de beste ingredienser, slik såpe skal lages. Såpen er superfettet, det vil si at den innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe. Det merkes på huden din. Den inneholder selvfølgelig ingen mineraloljer, ingen kunstige konserveringsmidler eller andre syntetiske ingredienser.

Når du vasker deg med Norse Viking Soap i forhold til vanlig butikksåpe, merker du at du er litt «fuktig» på hud og hender etter at du har skylt av deg såpeskummet. Det skal være sånn. Det er de natulige oljene i såpen som tar vare på huden din. Dette trekker raskt inn. Da såpen inneholder ekstra mye olje, er det viktig at den får tørke når den ikke er i bruk. Vi anbefaler at du legger den på en luftig såpeholder slik av vannet kan renne godt av.

Blåbær er en liten dvergbusk som feller bladene om vinteren, og kan bli opptil 30 år gammel. Bærene, som modner fra månedsskiftet juli-august, er kulerunde og blå, en farge som kommer av et vokslag som beskytter bærene mot uttørking.

Blåbær er en av Norges vanligste planter og finnes nesten over hele landet. Den vokser i granskog, bjørkeskog og furuskog, og på næringsfattig lyngmark. Bærene er tradisjonelt ettertraktet til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken. Nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.

I folkemedisinen er blåbær godt kjent:
Blåbær inneholder mye garvestoffer og pektin. Med bakgrunn i disse stoffene kan blåbær brukes for å regulere magen. Avkok av blåbær kan brukes som gurglemiddel ved betennelser i svelg og munn.

Inntak av blåbær har vist seg gunstig ved øyelidelser. Flavonoidene i bæra styrker blodsirkulasjonen. Blåbær er også en kraftig antioksidant som hjelper på mange forskjellige øyelidelser. Bæra kan også brukes som støttebehandling for diabetes, da innholdsstoffer reduserer blodsukkeret. Da stoffer i bærene virker stabiliserende og styrkende på blodåreveggene, kan blåbær også inntas ved skjøre blodkar, som ved åreknuter og hemoroider. Brukt før operasjoner, kan blåbær redusere risikoen for kraftige blødninger. Videre vil antocyanfargestoffene i blåbær minske blodplatenes (trombocyttenes) klebrighet, noe som gjør at risikoen for blodpropper i hjernen kan bli noe redusert.

Balder er som nevnt over kjent som den milde og gode guden, nesten for god for denne verden. I følge Snorres Edda er han lys og fager, vis og veltalende, mild og hjelpsom. Balder er sønn av Odin og Frigg. Loke blir drept av sin blinde bror Hod, som lurt av Loke skyter en pil av misteltein mot ham. I norrøn mytologi er Balders død et tegn på at ragnarok nærmer seg, men den tragiske hendelsen representerer også et håp om at en ny verden vil komme etter ragnarok.

Innholdsfortegnelse:
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, COCOS NUCIFERA OIL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA HERB OIL, MENTHA ARVENSIS HERB OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LINALOOL, CI 77007

2 omtaler for Balder`s blue eyes – Naturlig såpe med blåbær

 1. Mikael Andersen

  Har brukt Balder som dusjsåpe i noen uker nå. Jeg har kastet de flytende dusjsåpene som bare tørker ut huden, og blir ikke å savne dem. Behagelig duft og god følelse når man er ferdig dusjet.

 2. Stefan Ståhlgrip (bekreftet eier)

  Grym tvål, luktar kanon. Har den löst i rummet för doften! 😀

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Kokosolje
 • Mandelolje
 • Sheasmør
 • Kakaosmør
 • Blåbær fra Vesterålen
 • Eterisk olje av lavendel
 • Eterisk olje av peppermynte
 • Fargepigmenter
 • Rosmarinekstrakt
 • Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler